Здравей! Щом четеш това, значи си направил/а първата крачка към твоята промяна! Време е да започнеш нещо съвсем ново и различно, време е да вземеш грижите за здравето си в свои ръце! Време е да повярваш, че ТИ МОЖЕШ! Време е да трансформираш тялото, духа и начина си на живот… И аз ще вървя рамо до рамо с теб!


              Колко пъти си започвал/а хранителен режим или строга диета и си се отказвал/а още дори в самото начало?! Този път няма да бъде така, защото ЗАЕДНО ще успеем до края, а след като видиш резултата – няма да искаш да спреш!

              Ако здравословното ти състояние е в норма, но до сега не си успял/а да постигнеш целите си, значи си допускал/а грешки, които ще коригираме през следващите 90 дни…
Ако хранителните планове и диети до момента са ти омръзвали твърде бързо, значи просто не са били за теб, не са ти давали всичко, от което тялото има нужда и са те ограничавали в това да съществуваш пълноценно!

              Ако никога до момента не си спазвал/а никакви насоки в храненето и тренировките – прегръщам те силно и ти благодаря, че избра именно мен за мотиватор и двигател в началото на твоята ТРАНСФОРМАЦИЯ!

               Създадох “TRANSFORM YOURSELF” с мисъл за теб! Поставих се на твое място и съобразих всяко едно нещо така, че тази програма да те държи с интерес от началото до края, да ти дава абсолютно всичко в едно – БЕЗ ГЛАД, силна мотивация, разнообразни рецепти, балансирано хранене, съдържащо всички нужни на организма макро и микро-елементи.

               Хранителният план, който днес стартираш е ниско-въглехидратен, лесен за изпълнение, без безброй лишения и ограничения, но въпреки това изчистен от всякакви продукти, които биха повлияли зле на здравето… Хранителният план на „TRANSFORM YOURSELF” ще те доведе до трайни резултати, без йо-йо ефект, а основната мисъл, с която го създадох е да се превърне в твой НАЧИН НА ЖИВОТ!

КАКВО Е „ЧИСТО“ ХРАНЕНЕ?

                Идеята ми е да те науча да консумираш пресни, непреработени храни, по възможност сготвени у дома, защото сготвените вкъщи ястия са първата стъпка към чистото и балансирано хранене и една голяма крачка по пътя към успеха!

                 Яденето на непреработени храни ще осигури на тялото ти нужните хранителни вещества, за да поддържаш не само здравословно тегло, но и здравето си, като цяло. Непреработените храни съдържат изобилие от витамини и минерали като витамин А, С, D и К, В12, магнезий и калций. Запомни – храната е на ПЪРВО място!

                 Храненето по ресторанти не е ограничено (по-надолу ще намериш и варианти какво може да си поръчаш на заведение), но за съжаление, храната, която ще ти сервират там ще бъде приготвена с вредни мазнини, ще бъде по-преработена и по-бедна на качествени макро и микро елементи. 

                 В чистото хранене има една основна максима и тя е „Забрави за всичко „бяло““! Тук имам предвид продукти като бяла захар и бяло брашно, защото тези храни нямат абсолютно никаква хранителна стойност.

                 И ето каква е разликата: Непреработените храни те зареждат с енергия, подхранват клетките и те правят по-жизнен/а, а „белите“ храни запълват само твоя емоционален глад, затрудняват поддържането на стабилни нива на кръвната захар и предизвикват допълнително обостряне на глада, раздразнителност, умора… 

                 Друга много важна стъпка към постигането на резултатите е РЕДОВНОТО хранене… Не трябва да позволяваш на тялото ти да ПРЕгладнее, да озверее, защото именно в тези моменти взимаш най-грешните решения и търсиш бързи калории под формата на джънк фууд. Чрез редовното приемане на правилното количество качествена храна си гарантираш стабилни нива на кръвната захар и най-вече ЗДРАВЕ!

                 Спазвайки стриктно хранителния план на „TRANSFORM YOUSELF” си гарантираш едно постоянно зареждане на тялото с полезни вещества, което ще те доведе до трайни резултати и ще създаде у теб нови, здравословни навици.

                 Всичко в тази програма е свързано с баланса на тялото! Ще напълним чинията ти с неограничено количество зелени зеленчуци, ще добавим качествени източници на протеини, сложни въглехидрати и здравословни мазнини.

                 Вече нямаш търпение, нали?!

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА СПАЗВАШ КОЛИЧЕСТВОТО!

                 Най-успешната стратегия да се избегне трупането на мазнини или да се максимизира процеса на отслабване, е да контролираш количеството на порциите и да консумираш храна, богата на протеини и диетични фибри.

                 Но сигурно често се питаш, защо трябва да мериш храната си и да спазваш определени грамажи, когато си на даден хранителен план.

                 Когато знаеш, че дадена храна е нискокалорична, ти подсъзнателно хапваш от нея, без да се замисляш за количеството, но в крайна сметка отново приемаш калории. По-голямо количество храна = на повече калории.

                 Най-важното нещо, когато целта е да се свалят излишни килограми и да се изчистят натрупани подкожни мазнини е калорийният дефицит, тоест броят на приетите калории да бъде по-малък от броя на изразходваните.

                 В програмата „TRANSFORM YOURSELF” ще започнем плавно да намаляваме количеството на приетите калории чрез правилно хранене, а в комбинация с редовните тренировки, тялото ни ще гори повече излишни мазнини, за да си набавя нужната енергия!

ХРАНЕНЕ НАВЪН

                 Това, че започваш хранителен режим не означава, че никога повече няма да можеш да присъстваш на социални събития или да вечеряш в заведения. Въпросът е да правиш правилен избор и  да не се поддаваш на изкушенията и мнението на околните. Искам да знаеш нещо…, допустимото количество на трансмазнини, което може да приема организма е точно НУЛА. Ако избереш пържени картофки от менюто, на тялото ти ще са му нужни 2 години, за да изгори мазнините от тази порция. Всичко е въпрос на приоритети и ако наистина си загрижен/а за здравето си, колкото по-малко компромиси правиш с него, толкова по-добре!

                 Ако не можеш да намериш нищо в менюто, не се притеснявай да поискаш нещо малко по-различно. Що се отнася до твоето здраве, винаги си заслужава. Последният съвет за хранене навън по време на режим е винаги да искаш дресинга отделно, дори и той да е здравословен. Ресторантите добавят повече от необходимото.

КАКВО ДА ИЗБЕРЕШ, КОГАТО ХАПВАШ НАВЪН

 

БЕЛТЪЧИНИ

Пилешко месо (филе на скара; кюфтета на скара)

Телешко месо (печено месо; кюфтета на скара)

Пуешко месо (стек на скара; печено месо)

Риба (на скара; печена)

Яйца (бъркани, омлет, варени)

ВЪГЛЕХИДРАТИ

Дългозърнест ориз (кафяв, басмати, черен – варен)

Бобови растения (червен боб, нахут, леща – към салати)

Зърнени култури (елда; киноа – към салати)

МАЗНИНИ

Авокадо (към салати)

Зехтин (към салати)

Сурови ядки или печени без сол

НАПИТКИ

Вода

Чай

Кафе

Фрешове и смутита (по-рядко)

ФИБРИ

Свежи салати (без сосове)

Задушени зеленчуци

 

Зеленчуци на грил