Енергийна закуска

Един от основните съвети за хранене, които давам е да не пропускате закуската – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Понякога, дори включвам в хранителните си планове и по две сутрешни хранения, защото закуската осигурява необходимата енергия и хранителни вещества за нормално протичане на метаболитните процеси в тялото ни. Пълноценната закуска подобрява паметта, вниманието, концентрацията, повишава ефективността на работата, която вършим. Ако започвате всеки свой ден с богато на макронутриенти първо хранене, ще спомогнете термогенезата. Здравословната закуска помага за регулирането на теглото. За да поддържате метаболизма на оптимална скорост е необходимо да се храните редовно и често. Намерете най-добрия начин за вас, да закусвате здравословно, въз основа на личните навици, дневния режим и начина си на живот.

За да бъдете по-свежи и енергични през целия ден е важно и освен кога ядем, и какво ядем. Затова ви предлагам една идея за Енергийна закуска с извара, овесени ядки и плодове.

Необходими продукти:

  • 3 с.л. нискомаслена извара
  • 50 гр. ръжени овесени ядки
  • 1/2 круша
  • 20 гр. сушени червени боровинки
  • 1/2 банан

Най-важното нещо, което винаги правя е да накисна във вода овесените ядки от предната вечер – хем да омекнат, хем да махна глутена от тях. Изхвърлям водата, в която са се киснали и ги добавям в купичка върху изварата. Измивам и нарязвам плодовете, добавям и сушените плодове. Разбърквам всички съставки добре и вече имам една бърза и вкусна енергийна закуска, която да ме засити за няколко часа.

Да ви е сладко!

Поздрави,

Рори


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *